Topeak MTX TrunkBag DX Günlük Tur Çantası ve Topeak Super Tourist Dx Bagaj Test
Uzun süredir kullandığım Topeak MTX Trunkbag DX günlük tur çantasınının test yazısını yazabilecek kadar tecrübe edindim. Öncelikle neden böyle bir çantaya ihtiyaç duyduğumu belirtmeliyim. Günübirlik turlarda sırt çantası zaman içerisinde beni çok yoruyordu. Hareketimi kısıtlayıcı bir etkisi vardı. Bununla beraber sırt çantasına konula yük arttıkça oturma bölgesine etki eden basıncın artmasından dolayı zamanla acı çekmeye başlıyordum. Bu sebeple mümkün mertebe en az eşya ile yola çıkmaya çalışıyordum. Bu da bazı turlarda hesapta olmayan gelişmelere hazırlıksız yakalanmama sebep oluyordu. Böylelikle artık bisikletime bir bagaj takma ve çanta kullanma ihtiyacı doğmuştu.
Alacağım çanta çok kısa bir sürede bisikletten ayrılıp yanıma alabilmeliydim. Çünkü bisikleti bir yere kilitleyip kısa süreli de olsa bir yerlere gitmem gerektiğinde bisikletin başına birşey gelmese dahi bisikletin üzerindeki çantaların içindeki eşyalar çalınabilirdi.
Çantanın mümkün mertebe iç hacminin geniş olması ve çok gözlü yapıda olması önemliydi. Çünkü eşyalarımın sığmayacağı bir bagaj hiç bir işime yaramazdı. Çok gözlü olması sayesinde aradığım eşyaya daha çabuk ulaşabilecektim.
Araştırmalarım beni Topeak Trunkbag Mtx serisine yöneltti. Benim kullandığım DX modeli 12.3 L hacminde. Daha büyük modellerinde yan cepler açılarak daha büyük iç hacimli yan çantalara dönüşebiliyordu. (EXP = 16.6 L , DXP = 22.6 L)
Çanta gayet şık ve kaliteli malzemeden üretilmiş olduğunu belirtmeliyim. (Eh ona göre de biraz tuzlu bir fiyatı olduğunu belirtmek gerek) Su geçirmez değil. Yağışlı havalar için topeak bu modellere özel yağmurluğunu opsiyonel olarak satın alabilirsiniz. Ya da gerektiğinde poşet v.b. çözümler ile çantanızı sudan koruyabilirsiniz.
İç hacim benim için gayet yeterli oldu. Bir ana gözü bulunmakta . Bu ana göz çantanın yanında verilen küçük bir parça ile isteğe göre iki göze ayrılabiliyor.
Gidon çantası kullanmadığım zamanlar yan gözlerden birinde tamir seti olurdu.
- (19’lu cranbrothers bisiklet çakısı (alyan ve tornavida çeşitleri, akort ve zincir anahtarı)
- Leatherman penseli çakı.
- 2 metal levye
- Brooks sele anahtarı (opsiyonel)
- Metal sakız kutusunda yama malzemeleri (yama, zımpara)
- Oje kutusunda yama solüsyonu.
- Sigma cube rider flaşör.
- Pompa
- Yedek İç lastik
- Kafa feneri,
- İp
- Yedek pil v.s.)
Yan gözlerin diğerinde fotoğraf makinası, cüzdan , atıştırmalık yiyecekler bulunabiliyordu.
Not: Bu test yazısının yazımında herhangi bir firmanın sponsorluğu olmamıştır. Bu sebeple yazıların objektifliği konusunda en ufak bir şüpheniz olmasın…
Son Yorumlar